Corona richtlijnen – Praktijk voor Logopedie Linda Heusinkveld – Varsseveld

Praktijk voor Logopedie Linda Heusinkveld

Corona richtlijnen

Beste cliënten, ouders en/of verzorgers,

De praktijk is geopend voor de face-to-facebehandelingen. Wilt u, ivm Corona, liever niet naar de praktijk komen, dan is een afspraak via videobellen in de meeste situaties ook mogelijk.
Natuurlijk moeten we ons houden aan de RIVM-richtlijnen. Om die reden zijn regels opgesteld. Deze regels gelden voor alle locaties van de praktijk! Voor de locatie op De Meeander gelden nog extra regels (zie hieronder).

Afspraken n.a.v. de richtlijnen van het RIVM:

– Blijf thuis bij verkoudheid, hoesten of koorts. Als de klachten 24 uur weg zijn kan de behandeling door mij face-to-face vervolgd worden. Het is wel mogelijk om de behandeling voort te zetten via videobellen.

– Als ouders of andere gezinsleden bovengenoemde klachten hebben, neem dan contact met mij op. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld videobellen.

– Voor iedere sessie zal ik vragen of iemand in het gezin bovengenoemde klachten heeft. Zo ja, dan behoud ik mij het recht voor de behandeling niet door te laten gaan.

– Als ik klachten heb, blijf ik thuis.

– Bij binnenkomst wast iedereen zijn handen met desinfecterende handgel. Deze handgel is aanwezig op iedere locatie.

– Kom alleen of met maximaal 1 ouder / begeleider naar de praktijk.

Wachtkamer

– Kom niet te vroeg naar de praktijk. In de wachtkamer is momenteel geen lees- of speelmateriaal aanwezig.

– Ga thuis naar het toilet. Het toilet mag niet gebruikt worden. Alleen in een uiterst noodgeval kan van deze regel afgeweken worden. Dit overlegt u dan eerst met mij.

– In principe wordt de wachtkamer niet gebruikt. Is ergens anders wachten niet mogelijk, houd dan het volgende in de gaten: in verband met de beschikbare ruimte mogen er maximaal 2 mensen aanwezig zijn in de wachtkamer.

– Blijf dus, bij voorkeur, niet in de wachtkamer zitten. Heeft u geen andere keuze en blijft u als ouder toch in de wachtkamer, wilt u dan uw eigen leesmateriaal meenemen? Gaat u als ouder mee naar de behandelkamer, houd dan de “1,5-meter afstandregel” in acht.

Locatie De Meeander

– Ouders mogen niet mee het schoolgebouw in. Ik kom uw kind bij de voordeur ophalen.

– Behandelingen van volwassenen zullen om die reden plaatsvinden in het Borchuus.

– De regels mbt de wachtkamer en het gebruik van het toilet, zoals hierboven genoemd, gelden ook voor de locatie bij De Meeander.

– Het kan zijn dat behandelingen worden verplaatst naar het Borchuus. Ik zal dit aangeven bij het maken van de afspraak, maar houd zelf ook in de gaten op welke locatie u wordt verwacht.

In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd. Het kan voorkomen dat ik tijdens de behandeling gebruik maak van een spatscherm, handschoenen of een mondkapje. Tussen de verschillende sessies wordt de praktijk schoongemaakt (tafel, deurklinken, etc). Hiervoor zal tijd ingepland moeten worden. Behandelduur en -tijden kunnen hierdoor veranderen.

Om de hoeveelheid schoonmaakwerkzaamheden te beperken, wil ik de kinderen onder 14 jaar vragen bij iedere sessie pen/potlood/stiften/kleurpotloden/gum mee te nemen.

Ik ben erg blij dat ik iedereen weer “live” kan zien en spreken!

Tot gauw!

Groet, Linda